0700 20 701

Делта Гард към Президента на Република България

Делта Гард към Президента на Република България
октомври 29, 2021 deltablogger

Във връзка с изказване на Президента на Република България Румен Радев на 29.10.2021 г., отправяйки „поздравления към МВР за процедурата по отнемане на лиценза на Делта Гард“ и допълвайки срамни непотвърдени квалификации, че „времето на дерибеите свърши“, бихме искали да зададем на лицето Румен Радев следните въпроси:

 

  1. От къде е получил достоверна информация, че Делта Гард е със статут „частна милиция“ и че дерибейства?
  2. Запознат ли е със Закона за частна охранителна дейност, че лиценз се отнема само при нарушение на определни условия, а не когато някой предизборно пожелае?
  3. Наясно ли е с факта, че въпреки 6 /шест/ месечния натиск и обсада от служители на МВР и ГДНП, не е открита нито една държавна скандална обществена поръчка, чрез която да се издържа „частна милиция“ и че Делта Гард се издържа само от договорни отношения с частни фирми и физически лица?
  4. Запознат ли е със сигналите до назначените от него ръководители на институции за упражняван институционален натиск върху Делта Гард, адресирани същевременно и до него?
  5. Ако се докаже, че това са внушения от заинтересовани лица, би ли поел отговорност и би ли се извинил на хилядите служители, клиенти и партньори на тази фирма?

Очакваме отговори на зададените въпроси!

 

От Ръководството на Делта Гард ООД

 

Документи оригинали:

  1. Въпрос към президента на Република България
  2. Входиран сигнал