0700 20 701

From this evening: “Delta Guard” took over the security of the emergency medics in Gorna Oryahovitsa

From this evening: “Delta Guard” took over the security of the emergency medics in Gorna Oryahovitsa
September 30, 2021 Delta Guard

Фирма „Делта гард“ пое от тази вечер охраната на филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица. Охраната ще застъпва всяка вечер от 18 часа в амбулаторията на центъра до 6 сутринта.

През светлата част на денонощието ще се действа чрез паник бутони в центъра в линейките, като на сигнали ще се отзовават два мобилни екипа. При инциденти екипите ще се подсилват допълнително, както и ще се взаимодейства със служителите на РУ- Горна Оряховица, съобщи Борис Лютенски, организатор „Охрана“ в „Делта гард“ . До 15 февруари се очаква монтирането на паник бутони в линейките.

Той уточни, че „Делта гард“ имат опит с охраната на болницата в Ловеч и Спешно отделение, като задълженията са им да не допускат тълпи от близки и познати да придружават пациента, за да си свършат лекарите качествено работата. „Имаме опит с агресивни или недобросъвестни пациенти, бързо ги неутрализираме“, допълни той.

Репортерска проверка показа, че спешните медици се чувстват вече облекчени и спокойни. „Бях подал писмена оставка и сега ще я оттегля“, сподели Иван Иванов, парамедик в Спешна помощ.

Негов колега сподели, че е доволен, че именно тази фирма поема охраната, тъй като има лични впечатления как охраняват мачове по стадионите и как не се допускат инциденти.

Тази вечер за последно центъра посетиха  и младежите от сдружение „G. O. WAKE UP“, които охраняваха доброволно спешните медици шест денонощия.

Към 18,30 часа филиала посети директорът на ЦСПМ – Велико Търново д-р Валентина Хаджирадева, която не скри удовлетворението си от наличието на охранителни екипи.

„Сега ще се срещна с колегите, сега знам, е са много по-спокойни, договорът с фирмата е за година, надявам се, че и след това от министерството ще ни отпуснат бюджет за охрана. Радвам се, че нещата приключиха благополучно и че колегите започват да оттеглят оставките си!“, заключи д-р Хаджирадева.